Λίβανος: Διαδηλώσεις και αποκοπή δρόμων από βορρά προς νότο

Έκλεισαν σήμερα στο Λίβανο, ορισμένοι δρόμοι με φλεγόμενα ελαστικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άνοδο των τιμών, εν μέσω μιας ασφυκτικής οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι Λιβανέζοι.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους στην πρωτεύουσα, Βηρυτό, με καμένα ελαστικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών.

Στην πρωτεύουσα, Βηρυτό, οι διαδηλωτές απέκλεισαν τους δρόμους Corniche al-Mazraa και Qasqas και τον δρόμο Sports City προς την Cola, καθώς και τον δρόμο Khayat Hill απέναντι από το Lebanon TV και τον δρόμο Barbir-Horse Race.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν την Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές έκοψαν επίσης τη διεθνή εθνική οδό Beddawi στο βόρειο Λίβανο και προς τις δύο κατευθύνσεις και ο θαλάσσιος αυτοκινητόδρομος Beddawi αποκόπηκε.

Οι διαδηλωτές στο Bekaa απέκλεισαν τον δρόμο Talbaya και προς τις δύο κατευθύνσεις, και τον αυτοκινητόδρομο Jab Jenin-Gaza, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών.

Στο νότιο τμήμα του Λιβάνου έκλεισε επίσης ο δρόμος που οδηγεί από τον κυκλικό κόμβο Qanayeh στην πλατεία Ηλίας με φλεγόμενα λάστιχα και το “Traffic Control Room” ανέφερε ότι η κυκλοφορία διακόπηκε στον κυκλικό κόμβο της Σαουδικής Αραβίας προς το αστέρι στη Σιδώνα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας, Λίβανος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος