Ληστεία αλά Ιταλικά σε κινούμενο φορτηγό χρηματαποστολής στην Autostrada

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Χθες το βράδυ διαδραματίστηκαν κινηματογραφικές σκηνές τρόμου στο Νότιο ρεύμα της Autostrada A1 στο ύψος του Sant’Anna di San Cesario, μεταξύ Μόντενα και Μπολόνια. Λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. τοπική ώρα, μια καλά οργανωμένη συμμορία έμπειρων ληστών επιτέθηκε σε ένα φορτηγό χρηματαποστολής της εταιρείας security Battistolli πιθανότατα με χρηματικό φορτίο τραπέζης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιχείρηση απέτυχε και πως το ‘κομάντο’ αναγκάστηκε να διαφύγει με φορτηγά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η χρηματαποστολή βρισκόταν στην λωρίδα προσπέρασης της Autostrada A1, όταν εξελίχθηκε η επίθεση. Οι δράστες είχαν πετάξει καρφιά στην άσφαλτο ώστε να μπλοκάρουν την κυκλοφορία, ενώ το οπλισμένο ‘κομάντο’ στόχευε τα κεφάλια των οδηγών των αυτοκινήτων και των φορτηγών που βρέθηκαν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου εκείνη τη στιγμή.

Στη συνέχεια ανάγκασαν τους μεταφορείς να βάλουν τις νταλίκες τους στο πλάι ώστε να διακόψουν την κανονική ροή της κυκλοφορίας πυρπολώντας στη συνέχεια επτά σταματημένα οχήματα.

Το καλά οργανωμένο σχέδιο όμως απέτυχε, εφόσον αρκετοί άνθρωποι πλησίασαν το θωρακισμένο φορτηγό της χρηματαποστολής με τα πόδια και έτσι οι δράστες δεν μπόρεσαν να εστιάσουν την προσοχή τους στο όχημα που στόχευαν. 

Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τους δύο οδηγούς του τεθωρακισμένου οχήματος σε κατάσταση σοκ. Από την φωτιά, προκλήθηκε μεγάλη στήλη καπνού ορατή από χιλιόμετρα μακριά. Πολλά είναι τα οχήματα που δέχθηκαν ζημιές, ενώ για αρκετές ώρες η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A1, που αποτελεί κύρια οδική αρτηρία της Ιταλίας, διεκόπη και προς τις δύο κατευθύνσεις μέχρι να ελευθερωθεί και να καθαριστεί το σημείο της επίθεσης. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος