Λαβρόφ: Μετά την Πρωτοχρονιά ξεκινάμε διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφάλειας

“Οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο”. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας,  Σεργκέι Λαβρόφ,σε συνέντευξη του στο Soloviev Live.

O επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε “ατέλειωτες συζητήσεις για τις οποίες φημίζεται η Δύση”, κάτι που όπως υπενθύμισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, το ζήτησε πρόσφατα και ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ταυτόχρονα, ο υπουργός χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ “ως ένα γεωπολιτικό έργο για την ανάπτυξη χωρίς ιδιοκτησία γης που παρέμεινε μετά την κατάρρευση του Οργανισμού Συνθήκης της Βαρσοβίας και της ΕΣΣΔ.

Το γεγονός όμως πως έχουν ήδη μεταφερθεί στο κατώφλι του σπιτιού μας, φυσικά δεν μας αφήνει αδιάφορους”. Παράλληλα αποκάλεσε την στάση την στάση της Δύσης στο ουκρανικό ως αγενής.

Λαβρόφ: Ελπίζουμε οι τρελοί να μην επικρατήσουν στη Δύση

Αναφορικά με τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας και την έντονη φημολογία για επέκταση τους, ο Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως στις διαπραγματεύσεις η Ρωσία δεν θα ταπεινωθεί και δεν θα ζητήσει την άρση των κυρώσεων.

Ακόμα ανέφερε πως η Ρωσία θα βρει απάντηση σε περίπτωση ενίσχυσης των δυτικών κυρώσεων, ωστόσο ελπίζει στην σύνεση των εταίρων της.  Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός ειρωνεύτηκε τς δυτικές κυρώσεις, λέγοντας πως: “τα σχέδια των ρωσικών αρχών δεν περιλαμβάνουν τη μετατροπή της χώρας μας σε «πολιορκημένο φρούριο» λόγω των δυτικών κυρώσεων”. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα του να μην επικρατήσουν στη Δύση οι τρελοί.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος