Κύπρος: Την 3η χαμηλότερη μείωση στην ΕΕ σε επιβατικές πτήσεις είχε η χώρα τον μήνα Δεκέμβριο

Την 3η χαμηλότερη μείωση σε επιβατικές πτήσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε τον μήνα Δεκέμβριο η Κύπρος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat, τον Δεκέμβριο 2021, ο αριθμός των επιβατικών πτήσεων στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, παρόλο που εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα επίπεδα που επικρατούσαν πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος κατατάσσεται στην 3η χαμηλότερη θέση με μείωση -9% (Κροατία -6% και Ελλάδα -8%), με τις Τσεχία και Αυστρία να σημειώνουν τη μεγαλύτερη μείωση με ποσοστό -41%.

Σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφέρει ότι συνολικά, βάσει των στοιχείων της Eurostat, σε σύγκριση με το 2019, το 2021 η χώρα που παρουσίασε τα περισσότερα σημάδια ανάκαμψης ως προς τον αριθμό των επιβατικών πτήσεων ήταν η Ελλάδα με -29%, με την Κύπρο και το Λουξεμβούργο να ακολουθούν με -38% και -39%, αντίστοιχα. Τα λιγότερα σημάδια ανάκαμψης κατέγραψε η Ιρλανδία με ποσοστό -64%, με τις Σλοβενία και Τσεχία να ακολουθούν με ποσοστό -62%.

Τα δεδομένα που παρουσιάζει η Eurostat αποτελούν ενθαρρυντική εξέλιξη για την χώρα, αφού διαφαίνεται ότι η Κύπρος παραμένει κοντά στον στόχο της για σταδιακή και πλήρη ανάκαμψη στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Λευκωσία/Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος