Κύπρος: Θωρακίστηκε το 82% των ατόμων άνω των 80 ετών και το 76% των ατόμων 70-79 ετών

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Στις πρώτες θέσεις της ΕΕ βρίσκεται η Κύπρος ως προς την εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω. Την ίδια ώρα, το 76% των ατόμων στην ηλικιακή ομάδα 70-79 έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ή έχει πάρει τουλάχιστον την 1η δόση. Με τα δεδομένα αυτά, η Κύπρος έχει πετύχει τον στόχο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων.

Τα σημαντικά αυτά στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 2020 με τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω και τους διαμένοντες σε στέγες ευγηρίας μέχρι και σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 82% των ατόμων αυτών, με το 70% να έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και το 12% με την 1η δόση του εμβολίου.

«Οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 προφυλάσσουν τον πληθυσμό από το να νοσήσει με τον ιό, μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες νοσηλείας ασθενών, καθώς και νέων θανάτων, κάτι που φαίνεται και από τα έως σήμερα δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι από τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός στις στέγες ευγηρίας, το ποσοστό θετικότητας είναι σταθερά στο 0,2%, ενώ στα νοσοκομεία παρατηρείται μεγάλη μείωση των εισαγωγών ατόμων άνω των 75 ετών.

Για πολλούς από τους συνανθρώπους μας έχει σημασία η κάθε μέρα και η κάθε ώρα που περνά και οποιαδήποτε υπόνοια αναβολής των εμβολιασμών ανθρώπων, ειδικά όσων το έχουν ανάγκη, εμπερικλείει ρίσκο για την ίδια τους τη ζωή. Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας που έχει θέσει, ώστε το συντομότερο δυνατό να έχει επιτευχθεί ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, που θα θωρακίζει ολόκληρη την κοινωνία και θα επιτρέψει την ασφαλή επανεκκίνηση», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος