Kύπρος: Στους 43 βαθμούς το θερμόμετρο την Τρίτη

Προειδοποίηση «πορτοκαλί» επιπέδου για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κύπρου, η οποία, στην σχετική της πρόγνωση, κάνει λόγο για 43 βαθμούς την Τρίτη στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το πρωί, μετά τη διάλυση της τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά πτώση, με τη θερμοκρασία να παραμένει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές».

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος