Κύπρος: Στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Πράγα ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Array

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα συμμετέχει σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά το σημερινό Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πόλεμο στην Ουκρανία, στη σκιά και της πρόσφατης παράνομης προσάρτησης ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, το ενεργειακό ζήτημα και η οικονομία της ΕΕ.

Στις Παρεμβάσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα θέματα προτείνοντας πρακτικές λύσεις προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, με ειδικότερη αναφορά στις δυνατότητα της Ανατολικής Μεσογείου – και της Κύπρου ιδιαίτερα για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης.

Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον κ. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πράγα κ. Αντώνης Θεοχάρους, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες κα. Χριστίνα Ράφτη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Την Πέμπτη 6/10, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετείχε στη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που αποτελείτο από ηγέτες 44 χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος