Κούβα: Ξανά στα ρίνγκ και επισήμως οι γυναίκες πυγμάχοι μετά απο δεκαετίες

Array

Η Κούβα θα επιτρέψει επίσημα στις γυναίκες να πυγμαχούν μετά από δεκαετίες περιορισμών, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα είναι σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς είχε εγκριθεί για άνδρες αθλητές νωρίτερα φέτος.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού, Φυσικής Αγωγής και Αναψυχής της Κούβας (INDER) ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει διαγωνισμό με 42 γυναίκες πυγμάχους στα μέσα Δεκεμβρίου για να επιλέξει 12 για μια γυναικεία ομάδα.

Στη συνέχεια, η ομάδα πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στους Αγώνες της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής στο Ελ Σαλβαδόρ, οι οποίοι θεωρούνται ως ένα πρώτο βήμα προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Την ανακοίνωση έκανε ο Ariel Saínz, Αντιπρόεδρος της INDER και χαρακτήρισε την απόφαση ως «ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της κουβανικής πυγμαχίας».

Η Emilia Rebecca Hernández της INDER προέβλεψε ότι οι αλλαγές θα επιτρέψουν στις «Κουβανές αθλήτριες να είναι εκεί που ανήκουν – ακριβώς δίπλα στους άνδρες».

Οι γυναίκες έχουν ήδη επιτραπεί να αγωνιστούν σε άλλα αθλήματα επαφής όπως η πάλη, η άρση βαρών, το καράτε, το ταεκβοντό και το τζούντο.

Πριν εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η γυναικεία πυγμαχία ήταν παρούσα στους Αγώνες μόνο σε έναν αγώνα επίδειξης στο St. Λουδοβίκος 1904.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος