Κούβα: Τέλος στην απαγόρευση της επαγγελματικής πυγμαχίας

Έξι Κουβανοί Ολυμπιακοί πυγμάχοι θα κάνουν το επαγγελματικό τους ντεμπούτο από τον Μάιο, αφού οι αρχές της Αβάνας συμφώνησαν να τερματίσουν, μετά από έξι δεκαετίες, την απαγόρευση που επιβλήθηκε στην επαγγελματική πυγμαχία στην Κούβα, σύμφωνα με το πρακτορείο EFE.

Μετά από συμφωνία του Προέδρου της Κουβανικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (FCB), Alberto Puig, με το Golden Ring Promotions, έξι από τους κορυφαίους Ολυμπιακούς πυγμάχους της Κούβας θα αγωνιστούν σε έξι επαγγελματικούς αγώνες, σε τουλάχιστον τέσσερα γκαλά που θα πραγματοποιηθούν το 2022, το πρώτο από τα οποία είχε προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου στο Aguascalientes του Μεξικού.

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στην αθλητική πολιτική της Κούβας, η οποία για δεκαετίες χαρακτηρίζει την επαγγελματική πυγμαχία ως απάνθρωπη και χωρίς αρχές.

Οι Julio Cesar La Cruz, Arlen Lopez, Roniel Iglesias και Andy Cruz, και οι τέσσερις χρυσοί Ολυμπιονίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναμένεται να ανέβουν στα ρινγκ στο επαγγελματικό γκαλά του επόμενου μήνα.

Η Κούβα έχει επί του παρόντος έναν παγκόσμιο πρωταθλητή επαγγελματικής πυγμαχίας welterweight στο πρόσωπο του Yordenis Ugas, ο οποίος μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 και πέρυσι, στις 21 Αυγούστου, κέρδισε τη διαμαντένια ζώνη του World Boxing Association (WBA), νικώντας τον διάσημο Φιλιππινέζο πυγμάχος Manny Pacquiao.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος