Βρετανία: Ιστορική παρέμβαση της Βασίλισσας Ελισάβετ υπέρ του εμβολιασμού

Στη Βρετανία, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια ιστορική παρέμβαση, όπως χαρακτηρίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης, υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, υποδηλώνοντας ότι είναι εγωιστικό να αρνηθεί κάποιος να εμβολιαστεί. Στην Αγγλία, έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 18,7 εκατομμύρια άτομα και οι υπουργοί έχουν δεσμευτεί να εμβολιαστούν επιπλέον, εκατομμύρια μέχρι τον Απρίλιο. Το 90% όλων των ατόμων άνω των 65 ετών, έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 21 Φεβρουαρίου, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS). Περισσότεροι από 700.000 Βρετανοί έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Μέσω βιντεοκλήσης, η Βασίλισσα ενθάρρυνε όσους έχουν αμφιβολίες, να «σκεφτούν άλλους ανθρώπους παρά τους εαυτούς τους» Η 94χρονη μονάρχης είπε ότι το εμβόλιο που εκανε τον περασμένο μήνα «δεν την έβλαψε καθόλου» και την έκανε να νιώθει προστατευμένη

Επιπλέον, ηλεκτρονική αναφορά με 200.000 υπογραφές καλεί την κυβέρνηση να μην εισαγάγει διαβατήρια εμβολίων, καθώς, όπως επισημαίνουν θα μπορούσαν να «χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων που έχουν αρνηθεί το εμβόλιο για την Covid-19».

Την Τρίτη, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την αναθεώρηση των πιστοποιητικών εμβολίων ή των διαβατηρίων. Η απόδειξη του εμβολιασμού θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να ταξιδέψουν ή να παρακολουθήσουν μεγάλες εκδηλώσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος