Τουρκία: Στις 19.19 όλοι στα μπαλκόνια για τον εθνικό ύμνο

Ο Τούρκος πρόεδρος με την ευκαιρία της σημερινής εθνικής εορτής για την έναρξη του “Πολέμου της Ανεξαρτησίας” που ξεκίνησε ο Κεμάλ Ατατούρκ στις 19 Μαΐου του 1919 από τη Σαμσούντα, και σε μία προσπάθεια να τονώσει το εθνικό φρόνημα, ζήτησε σήμερα από τους πολίτες, να βγουν όλοι στα μπαλκόνια τους, στις 19.19 για να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.

«Βλέπουμε την 19η Μαΐου ως ένα από τα σύμβολα της ισχυρής μας αντίστασης. Στενοχωριόμαστε που δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την 19η Μαΐου με τον ενθουσιασμό που θα θέλαμε λόγω των επιδημικών συνθηκών. Δεν θα διστάσουμε ωστόσο να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να νιώσετε τον ενθουσιασμό της 19ης Μαΐου. Σήμερα, στις 19.19 ακριβώς, θα βγούμε στα μπαλκόνια και τις πόρτες μας και θα ψάλλουμε με τους πολίτες μας τον τουρκικό εθνικό ύμνο όλοι με μια καρδιά. Παρά τις απειλές, επιθέσεις και τις παγίδες, το έθνος μας θα δείξει για άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κόσμο -με την ευκαιρία της 19ης Μαΐου- την αποφασιστικότητα του να προστατεύσει την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, το δικαίωμα και το νόμο».

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα “έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η χώρα που διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όταν εισέβαλε στη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919”, καλώντας την να μην διαστρεβλώνει την ιστορία και να μην την διαβάζει ανάποδα.

ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος