Τουρκία: Κυβερνητικό σκάνδαλο με άρωμα… μαφίας

Διαστάσεις μεγάλου σκανδάλου παίρνει η καταγγελία Τούρκου αρχιμαφιόζου ότι κατ` εντολήν πρώην υπουργού είχε στείλει τον αδελφό του να δολοφονήσει Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο. Ο Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένο “αφεντικό” του οργανωμένου εγκλήματος, εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους της Τουρκικής κυβέρνησης για διαφθορά.

Ο Αττίλα Πεκέρ, συλλαμβάνεται μαζί με ένα σωματοφύλακά του έξω από ένα νοικιασμένο σπίτι στην επαρχία Μούλα της Τουρκίας. Είχε προηγηθεί η καταγγελία του αδερφού του, αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, πως πριν 25 χρόνια τον είχε στείλει σε αποστολή για να δολοφονήσει Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο κατά διαταγή πρώην υπουργού.

“Μου είπε ότι στην Κύπρο υπάρχει κάποιος που θέλει να την πουλήσει στους Ελληνοκύπριους. (Του πρότεινα) τον Αττίλα Πεκέρ, είπα ότι σε αυτά είναι πολύ καλός, ότι είναι ειδικός και έχει ‘φοιτήσει’ στους δρόμους” είπε  Σεντάτ Πεκέρ.

Η επιχείρηση το 1996 κατά του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί είχε αποτύχει, τονίζει ο Πεκέρ, όμως δολοφονήθηκε από άλλους. 7 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το βίντεο. “Αν τον είχαμε σκοτώσει εμείς, θα το έλεγα” λέει ο Σεντάτ Πεκέρ.

Ο αρχιμαφιόζος που ζει πλέον στο Ντουμπάι, εδώ και λίγο καιρό κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης. Με βίντεό του κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους για διαφθορά προκαλώντας την οργή των μελών της κυβέρνησης αλλά και ακόμη ένα πονοκέφαλο στον Τούρκο πρόεδρο. Σε μία από αυτές εμπλέκει και το όνομα του γιου του πρώην πρωθυπουργού Μπεναλί Γιλντιρίμ, δεξί χέρι του Ερντογάν. Καταγγέλλει πως εμπλεκόταν σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα λέει πως είχε μεταβεί στη Βενεζουέλα για να διευκολύνει τις διαδικασίες να φτάσει φορτίο με ναρκωτικά στην Τουρκία από την Κολομβία.

“Κατάλαβαν πως μπορούν να αλλάξουν το σύστημα, επειδή υπάρχουν σύνορα 800 χλμ μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας και κανένας έλεγχος και να περάσουν μέσω Βενεζουέλας” αναφέρει ο Σεντάτ.

Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψέματα. Στα ονόματα που ακούγονται στα βίντεο του Πεκέρ κυριαρχεί και αυτό του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν του παρείχε προστασία και τον είχε ενημερώσει εγκαίρως για έρευνα εις βάρος του. Ο Σοϊλού έκανε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος