Τα διεθνή ΜΜΕ για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία (update)

Πρώτη είδηση είναι σήμερα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που συγκλονίζει τη Νίκαια στη Γαλλία. Τόσο ο γαλλικός Τύπος όσο και οι μεγαλύτερες εφημερίδες σε Βρετανία και ΗΠΑ φιλοξενούν στην πρώτη τους σελίδα εικόνες και μαρτυρίες από τη Νίκαια μιλώντας για «σφαγή στη Νίκαια», «φρίκη ξανά», «η Γαλλία ξαναχτυπήθηκε».

Η ισπανική εφημερίδα El Pais αποτυπώνει στο γράφημα που βλέπετε στην κορυφή της σελίδας, την τρελή κούρσα του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο ανήμερα των εορτασμών της 14ης Ιουλίου στον Εγγλέζικο Περίπατο (Promenade des Anglais) στη Νίκαια.

«Πολλοί οι νεκροί στη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του BBC. «Ένα φορτηγό πέφτει σε πλήθος μετά τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης» προσθέτει το άρθρο. «Από το Charlie Hebdo στην Ημέρα της Βαστίλης: Η Γαλλία ‘κουβαριάζεται’ μετά τη νέα πολύνεκρη επίθεση» είναι ο τίτλος της Guardian και προσθέτει ότι πλήθος σκοτώθηκε στους εορτασμούς στην παραλία της πόλης ενώ παρατείνεται για τρεις μήνες το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

«Επίθεση την Ημέρα της Βαστίλης» είναι ο τίτλος του live blog CNN και προσθέτει «Φορτηγό πέφτει σε πλήθος στη Νίκαια. Τουλάχιστον 80 οι νεκροί. Νεκρός και ο οδηγός του φορτηγού» προσθέτει το CNN.

«Πλήθος σκοτώνεται σε επίθεση στη Γαλλία» είναι ο τίτλος της New York Times. «Ένα κόκκινο ασθενοφόρο με τα φώτα του να αναβοσβήνουν σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. ‘Που είναι οι τραυματίες;’ ρωτάει ο οδηγός του. ‘Έχουμε μόνο νεκρούς εδώ’ απάντησαν δύο άνδρες» προσθέτει το άρθρο.

Με το πρωτοσέλιδο «Η φρίκη ξανά» δημοσιεύτηκε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ενώ η Parisien φέρνει τον τίτλο «14 Ιουλίου – Ο τρόμος στη Νίκαια».

Πηγή: ΕΡΤ, BBC, The Guardien, CNN, The New York Times, Le Figaro, Le Parisien

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος