Συγκρούσεις Παλαιστινίων με Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Πλατεία των Τεμένων

Η λήξη του Ραμαζανιού, συνοδεύτηκε με ταραχές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, μέχρι στιγμής, 14 Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί το βράδυ της Παρασκευής 7/5/2021, σε συγκρούσεις μεταξύ πιστών μουσουλμάνων και Ισραηλινών αστυνομικών που μπήκαν στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, ο Βάσεμ Μπαντρ, έκανε λόγο για «βίαιες ταραχές», σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, που είναι αρμόδια για την πρόσβαση στην Πλατεία, «εκατοντάδες ταραξίες εκτόξευαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν».

Ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε στο μάτι και ένας άλλος στο κεφάλι από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου.

Δεκάδες πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Πλατεία, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος μουσουλμάνων με την ευκαιρία της τελευταίας Παρασκευής του Ραμαζανιού.

Οι ΗΠΑ, σύμμαχοι του Ισραήλ, έκαναν έκκληση για «αποκλιμάκωση» της έντασης στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας να «αποφευχθεί» η έξωση των Παλαιστινίων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος