Ρωσία: Ποινική δίωξη κατά βουλευτή για λαθροθηρία – Φωτογραφήθηκε με φόντο πολλές νεκρές πάπιες

Ποινική δίωξη για λαθροθηρία και πρόκληση σημαντικής ζημίας άσκησε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας κατά του βουλευτή της κρατικής Δούμας της περιοχής Μαγκαντάν, Αλεξάντρ Κραμαρένκο, ο οποίος εκπροσωπεί το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία», μετά τις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον βουλευτή με φόντο εκατοντάδες νεκρές πάπιες.

Τα όργανα επιβολής του νόμου προσδιόρισαν ότι η φωτογραφία με την επιγραφή «Τσουκότκα-2021» στην οποία υπάρχει και το σήμα της καρδιάς, που σχηματίσθηκε με 178 νεκρά πτηνά, τραβήχτηκε στο διάστημα μεταξύ 14-17 Μαΐου 2021, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πόλη Αναντίρ.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Διεύθυνσης φυσικών πόρων και οικολογίας της αυτόνομης περιοχής Τσουκότκα, η συνολική ζημία από το παράνομο κυνήγι πάπιας υπερέβη τις 700.000 ρούβλια» (8.124 ευρώ), αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ανακριτικής Επιτροπής.

Στα μέσα Ιουνίου ένας από τους αναγνώστες της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, η οποία ανέδειξε το θέμα, αποκάλυψε ότι ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία λαθροκυνηγός, που πόζαρε με φόντο τα νεκρά πουλιά, είναι ο βουλευτής της «Ενιαίας Ρωσίας» Αλεξάντρ Καρμαρένκο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν αρχίσει η κυνηγετική περίοδος. Ο ίδιος ο Καρμαρένκο ισχυρίσθηκε ότι η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας με photoshop. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα , παρά τις εξηγήσεις που έδωσε, το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» ανέστειλε την ιδιότητα του ως μέλους του κόμματος, έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Το Μαγκαντάν είναι ρωσικό λιμάνι στην Οχοτσκική θάλασσα (ΒΔ Ειρηνικός), το οποίο βρίσκεται 5.900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Πηγές: Novaya Gazeta, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος