Ποιους ηγέτες θα συναντήσει ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας και τους προέδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας, στην πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G7, του ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, προτού αναχωρήσει για την Ελβετία, για τις πρώτες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στις 10 Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.  Στη συνέχεια, το τριήμερο 11-13 Ιουνίου, θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της G7, που φέτος θα διεξαχθεί στην Κορνουάλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει διμερείς επαφές με τους άλλους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (Καναδάς, Γαλλία, Βρετανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα γίνουν δεκτοί στις 13 Ιουνίου από την βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Στις 14 Ιουνίου ο Τζο Μπάιντεν θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στις 15 Ιουνίου θα παραστεί στη Σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συναντηθεί στις 16 του μηνός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγές: Reuters, AΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος