Πάνω από 1,2 εκατ. τα κρούσματα κορονοϊού στη Χιλή

Τα στοιχεία της πανδημίας στη Χιλή ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ενρίκε Πάρις και σύμφωνα με αυτά, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 6.469 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 1.204.755. Εξ αυτών, 1.136.816 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 104 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 26.457 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο κ. Πάρις σημείωσε ότι η περιφέρεια Μαγαγιάνες (νότια) κατέγραψε αύξηση 5% των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η Χιλή βρέθηκε αντιμέτωπη με την κορύφωση νέου κύματος της πανδημίας, παρότι βρίσκεται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο ως προς τον εμβολιασμό των πολιτών της. Το τρέχον διάστημα, καταγράφει από 5.000 ως 7.000 κρούσματα την ημέρα.

Την Πέμπτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αίρονται οι περιορισμοί σε 20 κοινότητες, ανάμεσά τους 10 δήμους στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, όπου η εστίαση και τα εμπορικά καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν και θα εφαρμόζονται lockdowns μόνο τα Σαββατοκύριακα, λόγω της μείωσης των μολύνσεων. Τα μέτρα χαλαρώνουν σε άλλους 11 δήμους από αύριο Δευτέρα.

Στους αντίποδες, έξι άλλοι δήμοι θα τεθούν ξανά σε lockdown.

Εξάλλου, το μέτρο του κλεισίματος των συνόρων της Χιλής – σε ισχύ από την 5η Απριλίου – συνεχίζει να εφαρμόζεται τον Μάιο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος