Πανηγυρισμοί για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία – Εικόνες συνωστισμού στις Βρυξέλλες

Με χαρές και πανηγύρια υποδέχθηκαν την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της πανδημίας οι Ισπανοί. Εικόνες συνωστισμού και στις Βρυξέλλες, όπου, από χθες άρχισαν και πάλι να λειτουργούν οι εξωτερικοί χώροι των καφέ και των εστιατορίων.

Η πλατεία ντελ Σολ στο κέντρο της Μαδρίτης πλημμύρισε από νέους που πανηγύρισαν ξέφρενα την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Για πρώτη φορά εδώ και μήνες, θα μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες περιφέρειες- πολλοί θα δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ύστερα από καιρό.

Παρόμοιες οι εικόνες χαράς και στην Βαρκελώνη με έναν κάτοικο να δηλώνει: «Τι καταπληκτικό να μπορείς πάλι να δεις κόσμο, να τραγουδήσεις, να περάσεις καλά, να πεις “γειά”! Είναι μια πολύ σπουδαία στιγμή!».

Το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ωστόσο και το τέλος των περιορισμών στην Ισπανία, που μετρά σχεδόν 79.000 θανάτους και 3,5 εκατομμύρια κρούσματα του ιού.

Στο μεταξύ, στην πλατεία Φλαζέ στις Βρυξέλλες στήθηκε πάρτι όπου ακατοντάδες νέοι- οι περισσότεροι χωρίς μάσκες- βγήκαν για να γιορτάσουν την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων στο Βέλγιο.

Δεν έλειψαν όμως και τα παρατράγουδα: το πλήθος δεν αποχωρούσε και παρενέβη ακόμη και ο Δήμαρχος του Δήμου Ιξέλ των Βρυξελλών, ο ελληνικής καταγωγής Χρήστος Δουλκερίδης, προτρέποντας τους νεαρούς να αποχωρήσουν…

«Καλησπέρα, είμαι ο Χρήστος Δουλκερίδης, ο δήμαρχος Ιξελλών. Είναι 00.30, σας δώσαμε την ευκαιρία να διασκεδάσετε το βράδυ, τώρα σεβαστείτε τους κατοίκους της γειτονιάς, σας καλώ να αποχωρήσετε…»

Η αστυνομία τελικώς διέλυσε τη συγκέντρωση και προχώρησε σε 3 συλλήψεις.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Ρίτσα Καστάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος