Π.Ο.Υ.: Η κατάσταση στην Ινδία είναι πέρα από θλιβερή

ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Διαρκής είναι η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αριθμό των νέων λοιμώξεων να αυξάνονται αδιάκοπα για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα και ο αριθμός των θανάτων για έκτη εβδομάδα, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τένδρος, διευκρινίζοντας πως μόνο την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν σχεδόν τόσα πολλά κρούσματα όσα κατά τους πρώτους πέντε μήνες της πανδημίας.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Π.Ο.Υ την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 19 Απριλίου, καταγράφηκαν σχεδόν 5,7 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως σε μια εβδομάδα, 400.000 περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ινδία ως «πέρα από θλιβερή» με τον Οργανισμό να στέλνει επιπλέον προσωπικό και προμήθειες εκεί για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας.

«Ο ΠΟΥ κάνει ό,τι μπορεί, παρέχοντας κρίσιμο εξοπλισμό και προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων φιαλών οξυγόνου, κινητών προκατασκευασμένων νοσοκομείων, εργαστηριακών προμηθειών, αλλά και 2600 επιπλέον μελών προσωπικού του Π.Ο.Υ για να υποστηρίξουν την προσπάθεια καταπολέμησης της νόσου» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ σε έγκριση του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm αναμένεται να προχωρήσει ο Π.Ο.Υ μέχρι την Παρασκευή για να ακολουθήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες και εκείνο της Sinovac όπως δήλωσε η Βοηθός Γενική Διευθύντρια Μαριατζέλα Σίμαο. Η Κίνα, όπως είπε, έχει αναπτύξει εκατομμύρια δόσεις και των δύο εμβολίων τα οποία εξάγει ήδη ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Επιπλέον ο Π.Ο.Υ ανακοίνωσε στις 26/4 ότι στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ίδρυσε ένα νέο Επιστημονικό Συμβούλιο που θα παράσχει συμβουλές για επιστημονικά θέματα υψηλής προτεραιότητας που θα μπορούσαν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παγκόσμια υγεία.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο έχει πλέον συσταθεί, αποτελείται από εννέα κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, και θα προεδρεύετε από τον καθηγητή Χαρολντ Βάρμους, νικητή του βραβείου Νόμπελ 1989 στη Φυσιολογία και την Ιατρική. Το Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση αύριο, όπου θα αποφασίσει για τα αρχικά βήματα και το πρόγραμμα εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος