ertnews.gr

ΟΗΕ: Να αποχωρήσουν από τη Λιβύη οι ξένοι μισθοφόροι και στρατιώτες

16/02 22:29
ΟΗΕ: Να αποχωρήσουν από τη Λιβύη οι ξένοι μισθοφόροι και στρατιώτες

Eπαφές με τις νέες λιβυκές αρχές, είχε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών όπου τόνισε πως είναι αναγκαίο να αποχωρήσουν από τη Λιβύη οι ξένοι στρατιώτες και μισθοφόροι.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες μίλησε ξεχωριστά με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου, Μοχάμαντ αλ Μένφι και τον μεταβατικό πρωθυπουργό Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

«Σε αυτές τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι ο ΟΗΕ είναι διατεθειμένος να στηρίξει τις εκλογές στη Λιβύη, ότι πρέπει να τηρείται η εκεχειρία και να αποσυρθούν οι ξένες δυνάμεις», είπε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τον Δεκέμβριο, στη Λιβύη υπήρχαν περίπου 20.000 μισθοφόροι και ξένοι στρατιώτες. Όταν ρωτήθηκε αν ο ΟΗΕ έχει διαπιστώσει ότι ξεκίνησε η αποχώρηση αυτών των δυνάμεων, ο εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. «Δεν είχα κάποια πρόσθετη πληροφορία για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων. Θέλουμε να συμβεί αυτό το συντομότερο δυνατόν», είπε.

Ο Γκουτέρες συνεχάρη τους αλ Μένφι και Ντμπεϊμπά για την εκλογή τους και τόνισε ότι είναι σημαντικό να εργαστούν για τη διοργάνωση των εθνικών εκλογών, στις 24 Δεκεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version