ertnews.gr

Η Monsanto απέρριψε την προσφορά της Bayer για εξαγορά

24/05 22:15
Η Monsanto απέρριψε την προσφορά της Bayer για εξαγορά

Η αμερικανική εταιρεία Monsanto Co, η μεγαλύτερη βιομηχανία εντομοκτόνων για γεωργική χρήση και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στον κόσμο, απέρριψε την προσφορά του γερμανικού κολοσσού Bayer AG για την εξαγορά της έναντι τιμήματος 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€55 δισεκ.), χαρακτηρίζοντάς την «ημιτελή και οικονομικά ανεπαρκή».

Η Monsanto φαίνεται να εντείνει την πίεση στην Bayer να αυξήσει την προσφορά, ωστόσο οι επενδυτές θεωρούν ήδη υπερβολικό το ποσό των 122 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Bayer απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ως τώρα.

Η μετοχή της Monsanto κατέγραφε άνοδο 2,5% στα 108,70 δολάρια στη χρηματαγορά της Νέας Υόρκης, πολύ κάτω από την προσφορά της Bayer, υπογραμμίζοντας τις επιφυλάξεις αρκετών αναλυτών για το εάν και κατά πόσον η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει. Η μετοχή της Bayer κατέγραψε άνοδο 3,23%, στη Φραγκφούρτη, ανακάμπτοντας από βουτιά της τάξης του 8% την περασμένη εβδομάδα.
.
Εάν παρ’ όλ’ αυτά η συμφωνία ευοδωθεί θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία και εταιρεία αγροχημικών και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών παγκοσμίως, γεγονός που έχει θορυβήσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: H Bayer προσφέρει 62 δισ για την εξαγορά της Monsanto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version