ΗΠΑ: Σύνοδος Κορυφής για τη Δημοκρατία με τη συμμετοχή 100 χωρών – Παρέμβαση από Κ. Μητσοτάκη – Δεν έχει προσκληθεί η Τουρκία

Διαδικτυακή παρέμβαση στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου των ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μην έχετε αμφιβολία, είναι η ώρα της αλήθειας για τη δημοκρατία», δήλωσε η Αμερικανίδα υφυπουργός για την Ασφάλεια, τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ούζρα Ζέγια. Οι δημοκρατίες του κόσμου «αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις που οφείλονται σε νέες απειλές», πρόσθεσε.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν περίπου 100 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώσεις αρωγής ενώ δεν έχει προσκληθεί να πάρει μέρος η Τουρκία.

Ακόμα, η Κίνα και η Ρωσία κατήγγειλαν τον αποκλεισμό τους. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν να ορίσουν «ποια είναι ‘δημοκρατική χώρα’ και ποια δεν δικαιούται αυτό τον χαρακτηρισμό» αποκαλύπτει «μια ψυχροπολεμική νοοτροπία», έγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου σε κοινή τους επιστολή οι πρεσβευτές της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ και της Κίνας Τσιν Γκανγκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος