Επίθεση σε ιταλικό αλιευτικό από αντίστοιχα τουρκικά ανοικτά της Κύπρου

Ρώμη — Ανταπόκριση Κρίστιαν Μαυρής

Τα Ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν πως ένα ιταλικό αλιευτικό σκάφος, το “Μικέλε Τζιακαλόνε” δέχτηκε επίθεση το πρωί στα Βορειοανατολικά της Κύπρου, 27 μίλια Νότια της Τουρκίας, ενώ αλίευε κόκκινη γαρίδα, από 10 τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Το Ιταλικό σκάφος πρώτα λιθοβολήθηκε και στη συνέχεια ένα τουρκικό αλιευτικό το εμβόλισε.

Ο εφοπλιστής του ομώνυμου σκάφους κ. Μικέλε Τζιακαλόνε αμέσως ειδοποιήθηκε από τον καπετάνιο του Ιταλικού αλιευτικού και ενημέρωσε την Διοίκηση του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και την Ακτοφυλακή. Σύμφωνα με την La Repubblica ένα ελικόπτερο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνεται προς την περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση.

Ο εφοπλιστής Τζιακαλόνε δήλωσε πως το σκάφος δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση. Στις 3 Μαΐου Λίβυοι πολιτοφύλακες επιβιβάστηκαν στο σκάφος ανοιχτά των ακτών της Βεγγάζης, αφού πρώτα πυροβόλησαν στον αέρα, και στο περιστατικό αυτό επενέβη η Ιταλική φρεγάτα “Αλπίνο” ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ύστερα από το περιστατικό, ο καπετάνιος «είχε αποφασίσει να φύγει από τη Λιβύη και να μεταβεί στην Ελλάδα, αλλά μετά από μια μέρα ανεπιτυχούς αλιείας αποφάσισε να πάει στα βορειοανατολικά της Κύπρου προς αναζήτηση κόκκινης γαρίδας». Όπως δήλωσε ο εφοπλιστής Τζιακαλόνε, εκεί το Ιταλικό σκάφος δέχτηκε την σημερινή επίθεση «από 10 τουρκικές ψαρόβαρκες, οι οποίες άρχισαν να παρεμποδίζουν την πλεύση του αλιευτικού, το ανάγκασαν να σηκώσει τα δίχτυα του, στη συνέχεια το λιθοβόλησαν και τελικά το εμβόλισαν». Για την ώρα τα αίτια της εν λόγω επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ιταλικά αλιευτικά δέχονται επίθεση στην Μεσόγειο. Πριν από λίγες μέρες, ένα άλλο αλιευτικό δέχτηκε πυρά από την Ακτοφυλακή της Λιβύης και μάλιστα από σκάφος που προμήθευσε η Ιταλία για την περιφρούρηση των Λιβυκών ακτών. Σε αυτό το συμβάν τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ο καπετάνιος του αλιευτικού, και μάλιστα επενέβη η Ιταλική φρεγάτα “Λιμπέτσιο” η οποία και συνόδευσε το αλιευτικό πίσω στην Σικελία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος