ertnews.gr

Κριστίν Φορντ: Είμαι 100% βέβαιη ότι ο άντρας που μου επιτέθηκε είναι ο Κάβανο

27/09 18:00
Κριστίν Φορντ: Είμαι 100% βέβαιη ότι ο άντρας που μου επιτέθηκε είναι ο Κάβανο

Η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, η 51χρονη καθηγήτρια Πανεπιστημίου που κατηγορεί τον υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμο για το Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική επίθεση, απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει κάνει λάθος σχετικά με την ταυτότητα του ανθρώπου που της επιτέθηκε. 

Ερωτηθείσα από τη γερουσιαστή των Δημοκρατικών Νταϊάν Φέινσταϊν εάν υπάρχει πιθανότητα να κάνει λάθος για τον δράστη, εκείνη απάντησε «απολύτως όχι», προσθέτοντας ότι είναι τόσο βέβαιη «με τον ίδιο τρόπο που είμαι βέβαιη ότι σας μιλάω τώρα».

Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το 1982 θα παραμείνουν «ανεξίτηλα» χαραγμένα στη μνήμη της, διαβεβαίωσε η ίδια, σε έντονη ψυχική φόρτιση.

«Είναι το γέλιο, το δυνατό γέλιο των δύο» αγοριών μέσα στο δωμάτιο, «που διασκέδαζαν σε βάρος μου».

«Ο ένα βρισκόταν πάνω μου ενώ και οι δύο γέλαγαν» περιέγραψε, επαναλαμβάνοντας λίγο μετά ότι είναι «100% σίγουρη» ότι ο άνδρας που της επιτέθηκε ήταν ο Μπρετ Κάβανο.

Μετά την κατάθεσή της, η Φορντ δέχθηκε ερωτήσεις από γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος που όλοι τους εξήραν το «θάρρος» της.

«Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή το θέλω. Είμαι τρομοκρατημένη. Βρίσκομαι εδώ διότι θεωρώ ότι είναι πολιτικό καθήκον μου να σας πω όσα μου συνέβησαν, όταν ο Μπρετ Κάβανο και εγώ ήμασταν μαθητές Λυκείου» εξήγησε η Φορντ με τη φωνή της να σπάει από τους λυγμούς, όταν εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας.

«Πίστευα ότι θα με βιάσει» πρόσθεσε, με δάκρυα στα μάτια, καθώς αφηγούταν λεπτομερώς εκείνη τη βραδιά του 1982.

«Εδώ και πολύ καιρό, φοβόμουν πάρα πολύ και ντρεπόμουν πάρα πολύ να μιλήσω για τα γεγονότα» δήλωσε θέλοντας να εξηγήσει γιατί τόσο πόσο πολύ καιρό κρατούσε τη σιωπή της για αυτήν την επίθεση, που «στοίχειωσε με επεισοδιακό τρόπο» την ενήλικη ζωή της.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπρετ Κάβανο και ένας φίλος του της επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς, ενώ ήταν «τελείως μεθυσμένοι». Ο Κάβανο την ακινητοποίησε κρατώντας την με τη βία πάνω σε ένα κρεβάτι, προτού επιχειρήσει να της βγάλει τα ρούχα. Της έκλεισε το στόμα με το χέρι για να την εμποδίσει να φωνάξει. Εκείνη κατάφερε τελικά να ξεφύγει και να τραπεί σε φυγή.

Η ακροαματική διαδικασία, που έχει καθηλώσει τους Αμερικανούς και έχει εντείνει την πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ, διεξάγεται με φόντο τη γέννηση του κινήματος #MeToo εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version