Κίνα: Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην επαρχία Γιουνάν – Δύο νεκροί και 17 τραυματίες

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 17 άλλους, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός οδηγού φορτηγού το οποίο συνεντρίβη στην ορεινή αυτή περιοχή από πτώση βράχου.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους από τους 100.000 που ζουν σε αγροτικές κοινότητες σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Ορισμένα κτίρια κατέρρευσαν και άλλα υπέστησαν ζημιές. “Η κατάσταση παρακολουθείται στενά και γίνονται έλεγχοι”, τόνισαν.

Το Κέντρο Σεισμικών Δικτύων της Κίνας συνέστησε στους πολίτες να “μείνουν μακριά από κτίρια” σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Weibo.

Το κέντρο παρακολούθησης σεισμών ανακοίνωσε ότι ο σεισμός αποτελούσε συνέχεια “μιας σειράς μικρότερων σεισμών” που σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα από αυτόν.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9.48 το βράδυ (τοπική ώρα / 16:48 ώρα Ελλάδας), με επίκεντρο κοντά στην πόλη Νταλί, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, πρόσθεσε.

Το μέγεθος του σεισμού καταγράφηκε αρχικά στους 6 βαθμούς, πριν το USGS αναθεωρήσει το μέγεθος προς τα πάνω.

Το Κέντρο Σεισμικών Δικτύων της Κίνας συνέστησε στους πολίτες να “μείνουν μακριά από κτίρια» σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Weibo.

Το κέντρο παρακολούθησης σεισμών ανακοίνωσε ότι ο σεισμός αποτελούσε συνέχεια “μιας σειράς μικρότερων σεισμών” που σημειώθηκαν λιγότερο από μία ώρα νωρίτερα.

Η Γιουνάν είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στους σεισμούς, λόγω της σύγκρουσης τεκτονικών πλακών, της Ινδικής και της Ευρασιατικής, που σχηματίζουν την τεράστια οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος