Ισπανία: Φάκελος με μαχαίρι στην υπουργό Βιομηχανίας

Και η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Ρέγιες Μαρότο δέχτηκε σήμερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έναν φάκελο ο οποίος περιείχε ένα ματωμένο μαχαίρι.

Μετά τον υπουργό Εσωτερικών Φερνάντο Γράντε-Μαρλάσκα, τον υποψήφιο για την προεδρία της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης Πάμπλο Ιγκλέσιας και την Γενική διευθύντρια της αστυνομίας Μαρία Γκάμεθ οι οποίοι δέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα τρεις φακέλους οι οποίοι περιείχαν σφαίρες και απειλητικά μηνύματα για τη ζωή των ιδίων και των οικογένειών τους , στην λίστα προστέθηκε σήμερα και η υπουργός Βιομηχανίας.

Η αστυνομία διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό του αποστολέα τόσο των φακέλων με τις σφαίρες όσο και του μαχαιριού. Γίνεται έλεγχος στα ταχυδρομικά υποκαταστήματα απ’ όπου εστάλησαν οι φάκελοι. Επίσης από σήμερα αποφασίστηκε η περαιτέρω αστυνομική προστασία των απειλούμενων πολιτικών.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η εβδομάδα αποτελεί την τελευταία της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία της Αυτονομίας της Μαδρίτης η οποία διενεργείται σε ένα απολύτως οξυμένο κλίμα. Κι αυτό καθώς η παρουσία της ακροδεξιάς Βοξ οδήγησε τα περισσότερα κόμματα να απέχουν από τα προγραμματισμένα ντιμπέιτ καθώς η εκπρόσωπος του κόμματος αρνείται το θέμα των φακέλων και κάνει συνεχείς επιθέσεις προς την κυβέρνηση.

Σε ραδιοφωνικό ντιμπέιτ της Cadena SER, ο εκπρόσωπος των Ουνίδας Ποδέμος αποχώρησε από την συζήτηση μετά από τις επιθέσεις της εκπροσώπου της Βοξ και στη συνέχεια αποχώρησαν και οι άλλοι υποψήφιοι.

Μετά από αυτό το συμβάν ακυρώθηκαν δύο σημαντικά ντιμπέιτ προγραμματισμένα γι αυτήν την εβδομάδα.

Οι τοπικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 4 Μαΐου, αν και εργάσιμη ημέρα, καθώς η Κυριακή είναι αργία για την Αυτονομία και στις 3 Μαΐου επίσης, καθώς μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή υπάρχει πρόταση από διάφορα κόμματα, του αποκλεισμού της Βοξ τουλάχιστον από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ καθώς θεωρείται ότι φέρει ευθύνη για την πρωτοφανή πόλωση του πολιτικού κλίματος.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος