Ισπανία: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για ταξιδιώτες από 10 χώρες

Χωρίς κανέναν περιορισμό, τουρίστες από 10 χώρες ταξιδεύουν από σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου, ελεύθερα στην Ισπανία.

Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Κίνα και Ρουάντα.

Επίσης από τις 7 Ιουνίου, την Ισπανία μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του κόσμου αρκεί να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του Covid-19. Για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες θα ισχύει το ίδιο μέτρο που εφαρμόζεται ως τώρα , δηλαδή θα πρέπει προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι πιέσεις από τουριστικούς παράγοντες προς την Μ. Βρετανία να βγάλει από την πορτοκαλί λίστα την Ισπανία και το σημερινό άνοιγμα έρχεται ως ένδειξη καλής θέλησης κυρίως προς την Μ.Βρετανία.

Τις ανακοινώσεις για την άρση των περιορισμών, έκανε ο Πέδρο Σάντσεθ στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Fitur που διοργανώνεται στην Μαδρίτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Στην έκθεση αυτή η οποία υποδέχεται ετησίως τουλάχιστον 170 χώρες από τις πέντε ηπείρους, εφέτος πήραν μέρος μόνο 55 και συμμετείχαν επίσης 5.000 επιχειρήσεις.

Επίσης ο Ισπανός πρωθυπουργός παρουσίασε στην Fitur το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο υπολογίζεται ότι θα μπει σε λειτουργία από την 1η Ιουλίου. Τέλος ανακοίνωσε άμεση βοήθεια του κράτους στον τουριστικό τομέα που ανέρχεται σε 3,4 δις ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε τουριστικές αφίξεις και το 2019 έφθασαν τα 83 εκατομμύρια τουρίστες. Ο τουρισμός στηρίζει το 12,4% του ΑΕΠ της χώρας και οι αφίξεις των Βρετανών το 2019 ανήλθαν σε 18 εκατομμύρια με τους Γερμανούς να ακολουθούν με 11 εκατομμύρια.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος