ertnews.gr

ΗΠΑ: Άρχισε η εκπαίδευση 50 Ουκρανών στρατιωτικών στα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Howitzer

20/04 20:38
ΗΠΑ: Άρχισε η εκπαίδευση 50 Ουκρανών στρατιωτικών στα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Howitzer

φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Wally Santana, File)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αρχίσει την εκπαίδευση 50 Ουκρανών στρατιωτικών συμβούλων στα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Howitzer, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου. Η εκπαίδευση που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός λίγων ημερών λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, σε περιοχή που για λόγους ασφαλείας δεν ανακοινώνεται.

Η Ουάσιγκτον έστειλε, παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις, ακόμη 4 αεροσκάφη με νέο αμυντικό υλικό μέσα σε μόλις 24 ώρες. Για την ακρίβεια η βοήθεια όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αποστέλλεται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Ουκρανία έχει προσθέσει στον στόλο της 20 μαχητικά αεροσκάφη. Αυτό κατέστη εφικτό καθώς η Δύση έστειλε ανταλλακτικά και αναγκαία εξαρτήματα για την επιδιόρθωση ήδη υπαρχόντων αεροσκαφών τα οποία όμως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν συνομίλησε επί 45 λεπτά με τον κινέζο ομόλογο του Στρατηγό Γουι. Η πρώτη αυτή συζήτηση μεταξύ των δυο στρατηγών ήταν “καλή” σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version