Ιορδανία: Έξι ασθενείς νεκροί από βλάβη στο οξυγόνο — Παραίτηση του υπ. Υγείας

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιορδανία, λόγω βλάβης στο σύστημα παροχής οξυγόνου σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να συγκρατήσουν τους οργισμένους συγγενείς των ασθενών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη του ιδρύματος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Ο υπουργός Υγείας της Ιορδανίας παραιτήθηκε· o κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπισέρ αλ Χασάουνεχ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Νατίρι Ομπεϊντάτ, ο οποίος νωρίτερα παραδέχτηκε ότι φέρει την «ηθική ευθύνη». Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Σαλτ, στα δυτικά προάστια του Αμάν, είπε ότι με βάση την προκαταρκτική έρευνα, οι έξι θάνατοι οφείλονται στο γεγονός ότι διακόπηκε η παροχή οξυγόνου για μία ώρα στις ΜΕΘ, τη μαιευτική κλινική και τις πτέρυγες όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νέο κορονοϊό. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο λίγο αργότερα.

Η Ιορδανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των μολύνσεων, κάτι που αποδίδεται κυρίως στη γρήγορη εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα και επανέφερε το πλήρες λοκντάουν κάθε Παρασκευή.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 8.300 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, πριν από έναν χρόνο.

Μέχρι σήμερα στην Ιορδανία, μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 385.533 κρούσματα και 5.224 θάνατοι από Covid-19.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος