Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να αποθαρρύνει τις απαγορεύσεις εξαγωγής εμβολίων από ΕΕ προς ΗΒ

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους  Ευρωπαίους ομολόγους του αυτήν την εβδομάδα για να αποθαρρύνει τις απαγορεύσεις εξαγωγών εμβολίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα υπό τον φόβο η Βρετανία να αντιμετωπίσει καθυστέρηση έως και δυο μήνες στην διάθεση των εμβολίων.

Η κυβέρνηση λέει ότι εκατομμύρια δόσεις που κατασκευάζονται από το εργοστάσιο της AstraZeneca στις Κάτω Χώρες πρέπει να  παραδοθούν στη Βρετανία καθώς θα μπορούσε να εκτροχιάσει τον οδικό χάρτη της βρετανικής κυβέρνησης για να ανοίξει ξανά την οικονομία.

Ωστόσο νέο ρεκόρ κατέγραψε το Σάββατο το Ηνωμένο Βασίλειο εμβολιάζοντας 844.284 άτομα. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: “Χθες ήταν μια ρεκόρ ημέρα από την έναρξη του εμβολιασμού.

Και ενώ οι Ευρωπαίοι γείτονες βυθίζονται πίσω σε αυστηρότερα  lockdown, οι  θάνατοι στην Βρετανία  μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο τους σε πέντε μήνες σε 33 και καταγράφηκαν 5.312 θετικά κρούσματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος