Η ΕΕ απαγορεύει πτήσεις της Λευκορωσίας στον εναέριο χώρο της

Tην ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων στη Λευκορωσία αποφάσισε το Συμβούλιο, εισάγοντας την απαγόρευση των πτήσεων στον εναέριο χώρο της ΕΕ και την πρόσβαση στα αεροδρόμια της ΕΕ στους κάθε είδους αερομεταφορείς της εν λόγω χώρας.

Ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αρνηθούν την άδεια να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από τα εδάφη τους αεροσκάφη των αερομεταφορών της Λευκορωσίας.

Η σημερινή απόφαση ακολουθεί τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Μαΐου 2021, στα οποία οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ καταδίκασαν έντονα την παράνομη αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair στο Μινσκ στις 23 Μαΐου 2021 θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Τα συμπεράσματα καταδίκασαν επίσης την κράτηση του δημοσιογράφου Ρομάν Πρατάσεβιτς και της Σοφία Σαπέγκα από τις αρχές της Λευκορωσίας και κάλεσαν το Συμβούλιο να εγκρίνει τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων προσώπων και οντοτήτων στις λίστες βάσει του σχετικού πλαισίου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος