Βρετανία: Η απάντηση της Βασίλισσας λήγει το σκάνδαλο

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Το Παλάτι τελικά έσπασε τη σιωπή του με μία λιτή αλλά “ζουμερή” ανακοίνωση που απαντά σε όλα, υψώνοντας το φράγμα της ιδιωτικής ζωής σε όλους όσους θέλουν να κοιτάξουν τα εσωτερικά της οικογένειας.

Η χώρα αλλά και σε ένα βαθμό η Κοινοπολιτεία όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, κυριαρχούνται από τον απόηχο της συνέντευξης Χάρι και Μέγκαν με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις φυλετικές διακρίσεις, την ψυχική υγεία και τις οικογενειακές σχέσεις.

Μετά από τα καταδικαστικά σχόλια του τύπου και τις πιέσεις, το Mπάκιγχαμ εξέδωσε της εξής ανακοίνωση:

“Όλη η οικογένεια είναι λυπημένη που μαθαίνει την πλήρη έκταση της δυσκολίας των τελευταίων ετών για τον Χάρι και τον Μέγκαν.

“Τα ζητήματα που εγείρονται, ιδιαίτερα αυτά των φυλετικών διακρίσεων, είναι ανησυχητικά. Ενώ ορισμένες μνήμες μπορεί να διαφέρουν, αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά και θα ερευνηθούν ιδιωτικά από την οικογένεια.

“Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα αγαπητά μέλη της οικογένειας”.

Η ανακοίνωση σίγουρα καθησυχάζει τις πιεστικές φωνές ειδικότερα για το σοβαρό θέμα του ρατσισμού και τη σκληρότητα της οικογένειας όμως διαχωρίζει την πλευρά του παλατιού που επικαλείται “διαφορετικές μνήμες” για το ίδιο θέμα. Η πρόταση αποδεικνύει ότι το άτομο της οικογένειας έχει εντοπιστεί αλλά “θυμάται” διαφορετικά το γεγονός.

Βρετανία: Η απάντηση της Βασίλισσας λήγει το σκάνδαλο
Buckingham Palace (AP Photo/Matt Dunham)

Η επιστολή διατρέχεται από οικογενειακή θέρμη αλλά περιέχει και την διαβεβαίωση ότι το θέμα του ρατσισμού θα ερευνηθεί μεν, ιδιωτικά δε, μέσα στην οικογένεια – που δείχνει την αποφασιστικότητα τους να κλείσουν το θέμα. Η ομολογούμενη έλλειψη γνώσης της έκτασης των προβλημάτων που βίωνε το ζεύγος, δείχνει ταυτόχρονα τη σαφή απόσταση που κρατούν από τους ισχυρισμούς του ζεύγους Σάσεξ.

Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το ευρύ κοινό στέκεται διχασμένο με το 32% να θεωρεί ότι το ζεύγος αντιμετωπίστηκε δίκαια και επίσης το 32% ότι αντιμετωπίστηκε άδικα.

Τα ποσοστά των Βρετανών που δίνουν τη συμπάθεια τους στο παλάτι υπερισχύουν με 36%, το 22% στον Χάρι και την Μέγκαν όμως αυτοί που δεν στέκονται με συμπάθεια σε καμμία από τις δύο πλευρές (28%), μαζί με αυτούς που την δίνουν ταυτόχρονα και στους δύο (8%) συμπληρώνουν και πάλι ένα 36%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος