Γερμανία: Προς χαλάρωση των ταξιδιωτικών ρυθμίσεων

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει χαλάρωση των ταξιδιωτικών ρυθμίσεων εντός του καλοκαιριού και εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αλλαγή του κανονισμού εισόδου στη χώρα θα υποχρεώνει όλους όσοι εισέρχονται στη Γερμανία να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είτε αποδεικτικό ανάρρωσης από κορονοϊό, είτε αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Αυτό ισχύει μέχρι τώρα για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικών και θα επεκταθεί και για τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Η ισχύουσα σήμερα διάταξη εκπνέει στα τέλη του μήνα και πρέπει να επικαιροποιηθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες σχεδιάζεται να καταργηθεί η μία από τις τρεις κατηγορίες κατάταξης των χωρών. Θα διατηρηθούν οι δύο αυστηρότερες κατηγορίες: «Περιοχή υψηλού κινδύνου» και «Περιοχή μεταλλάξεων του ιού». Από τις «περιοχές υψηλού κινδύνου» η υποχρέωση καραντίνας δεν ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους και τους αποθεραπευμένους, παρά μόνον για όσους ταξιδεύουν με τεστ, οι οποίοι μπορούν να την διακόψουν μετά από 5 ημέρες με δεύτερο αρνητικό τεστ. Στην κατηγορία αυτήν κατατάσσεται η Ελλάδα. Για προερχόμενους από περιοχές μεταλλάξεων του ιού ισχύει υποχρεωτική καραντίνα 14ων ημερών για όλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος