Γερμανία: Μη εμβολιασμένοι οι περισσότεροι στις ΜΕΘ, δηλώνει ο πρόεδρος των Εντατικολόγων

Μη εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 είναι οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με τη νόσο, τονίζει ο πρόεδρος των Εντατικολόγων της Γερμανίας και επισημαίνει ότι, όσοι πλήρως εμβολιασμένοι διασωληνώνονται, είναι συνήθως ηλικιωμένοι και πάσχουν από χρόνιο υποκείμενο νόσημα.

«Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι κυρίως ηλικιωμένα άτομα τα οποία ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους εδώ και καιρό», εξηγεί ο πρόεδρος των Εντατικολόγων Γκερνό Μαρξ μιλώντας στο δίκτυο NRD και προσθέτει ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς πάσχουν κατά κανόνα και από κάποια σοβαρή χρόνια ασθένεια. «Η πλειοψηφία πάντως των νοσηλευομένων αφορά άτομα που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τον εμβολιασμό τους», διαβεβαιώνει.

Σύμφωνα άλλωστε με τα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, εννέα στους δέκα ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο κ. Μαρξ αναφέρει ακόμη ότι η κατάσταση στα γερμανικά νοσοκομεία έχει ελαφρώς επιβαρυνθεί, αλλά είναι σχετικά σταθερή. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε φάση-πλατό (σταθεροποίησης), είμαστε στάσιμοι στους περίπου 1.300 διασωληνωμένους. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες και έχουμε κατά μέσο όρο δύο ελεύθερες κλίνες για ασθενείς με Covid-19 ανά κλινική», προσθέτει ο Γερμανός γιατρός, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για χαλάρωση. Ο κορονοϊός παραμένει μεγάλη επιβάρυνση για τις γερμανικές ΜΕΘ, συνεχίζει ο Γκερνό Μαρξ, αλλά η κατάσταση στις εντατικές δεν καθορίζεται πλέον αποκλειστικά από τον κορονοϊό. «Βρισκόμαστε σε μια πολύ ρευστή κατάσταση, είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψουμε οτιδήποτε για τους επόμενους μήνες», συμπληρώνει.

Το Ινστιτούτο «Ρομπερτ Κοχ» ανέφερε για το τελευταίο 24ωρο 11.903 νέα κρούσματα, ενώ ο δείκτης των κρουσμάτων ανά επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους βρίσκεται στο 65,4 και οι εισαγωγές σε νοσοκομείο είναι 1,70 ανά 100.000 κατοίκους. Ο τελευταίος δείκτης συνεκτιμάται πλέον προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας. Την ίδια ώρα το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων φθάνει επισήμως το 75%, ωστόσο το Ινστιτούτο, έπειτα από έρευνα, έχει διαπιστώσει ελλιπή καταγραφή εμβολιασμών και υπολογίζει το πραγματικό ποσοστό μεταξύ 80 και 85%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος