Facebook: Υποστηρίζει την «επιθετική δράση ενάντια στην παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό»

Το Facebook συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους υγείας αναλαμβάνοντας «επιθετική δράση ενάντια στην παραπληροφόρηση σχετικά με το Covid-19 και εμβόλια για την προστασία της δημόσιας υγείας» τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου, απαντώντας στην χθεσινή προτροπή-κατηγορία του Λευκού Οίκου, ότι το Facebook θα πρέπει να είναι πιο γρήγορο στην αφαίρεση αναρτήσεων που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες κατά παράβαση των οδηγιών καθώς ορισμένες από αυτές παραμένουν σε δημόσια θέα για αρκετές ημέρες έως ότου καταργηθούν με αποτέλεσμα να εξαπλώνονται πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Facebook έχει αφαιρέσει μέχρι στιγμής, περίπου 18 εκατομμύρια αναρτήσεις με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με το Covid-19 και έχει διαγράψει λογαριασμούς που έχουν επανειλημμένα παραβιάσει τους κανόνες. Βοήθησε παράλληλα στην προώθηση σε περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια άτομα αξιόπιστων πληροφορίων για την Covid-19 και τον ιό της πανδημίας.

Επιπλέον η εταιρεία δηλώνει πως έχει θεσπίσει κανόνες για την αντιμετώπιση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την Covid-19 και την αφαίρεση αναρτήσεων, ενώ έχει εντείνει τις προσπάθειές του για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το θέμα από επιστημονικά υγιείς πηγές.

Στο μέλλον, μάλιστα το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες του εάν έχουν αλληλοεπιδράσει με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό, ενώ ταυτόχρονα, το Facebook παραπέμπει τους χρήστες σε μια σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΠΟΥ σχετικά με τους μύθους που κυκλοφορούν γύρω από τον κορονοϊό.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος