Επίθεση σε ξενοδοχείο στη Σομαλία με έντεκα νεκρούς

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και οι πέντε δράστες, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Σεμπάμπ εναντίον ξενοδοχείου στο Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φορούσαν στολές της αστυνομίας. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να πλησιάσουν στο ξενοδοχείο SYL χωρίς να προκαλέσουν υποψίες.

Στη συνέχεια άνοιξαν πυρ και έριξαν χειροβομβίδες προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν σε σημεία ελέγχου στον δρόμο που οδηγεί προς το προεδρικό μέγαρο της Σομαλίας, κοντά στο ξενοδοχείο.

Έπειτα από έξι ώρες η αστυνομία της Σομαλίας κατάφερε να εξουδετερώσει τα δύο τελευταία μέλη των Σεμπάμπ που είχαν κλειστεί στο ξενοδοχείο SYL, στο οποίο συχνάζουν αξιωματούχοι και το οποίο έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των ισλαμιστών ανταρτών.

Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, δύο φρουροί του ξενοδοχείου και δύο πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσε  εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αν και η αστυνομία έκανε λόγο για 12 τραυματίες. Εκατό άνθρωποι διασώθηκαν.

Είναι η τέταρτη φορά από το 2015 που το ξενοδοχείο αυτό γίνεται στόχος των Σεμπάμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος