Επίσκεψη Μέρκελ στις 16 Οκτωβρίου στην Τουρκία – Συνάντηση με Ερντογάν στην Kωνσταντινούπολη

Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου και θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Την επίσκεψη ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

«Για τη γερμανική κυβέρνηση ήταν πάντα σημαντική η όσο το δυνατόν στενή, εποικοδομητική συνεργασία σε κλίμα εμπιστοσύνης με την Τουρκία, κυρίως όταν υπάρχουν πολύ διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ των δύο πλευρών», είπε ο Ζάιμπερτ, και στο παρελθόν «ασκούσαμε πάντα κριτική αλλά παρόλα αυτά παραμείναμε σε διάλογο», συμπλήρωσε.

Για το περιεχόμενο των συνομιλιών Μέρκελ – Ερντογάν, είπε ότι «υπάρχουν διάφορα διεθνή θέματα και λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σημαντικό είναι το μεταναστευτικό ζήτημα. Η γερμανική κυβέρνηση επισήμανε πάντα πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Τουρκία υποδέχθηκε στο έδαφός της εκατομμύρια πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία, που πρέπει να αναγνωριστεί από την ΕΕ, αυτή είναι και η βασική ιδέα του Συμφώνου για τους πρόσφυγες με την Τουρκία».

Στους στενούς δεσμούς της Γερμανίας με την Τουρκία συμπεριέλαβε και τα «εκατομμύρια πολιτών που ζουν στη χώρα και έχουν ρίζες και οικογένειες στην Τουρκία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος