ertnews.gr

“Επιχειρησιακά ενεργός” ο πρώτος υπερηχητικός πύραυλος της Ρωσίας

28/12 09:54
“Επιχειρησιακά ενεργός” ο πρώτος υπερηχητικός πύραυλος της Ρωσίας

«Tο όπλο του μέλλοντος που δίνει προβάδισμα στη Ρωσία έναντι των ΗΠΑ», όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναπτύχθηκε κοντά στα Ουράλια, οροσειρά που εντάσσεται στα σύνορα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Από την πόλη Yasni, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, ο πύραυλος Avangard, μπορεί να φτάσει στο έδαφος των ΗΠΑ μέσα σε 15 λεπτά. Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα μευπερηχητικά όπλα, διαμηνύει το Κρεμλίνο ενώ ανατρέχει στην ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάρτιο του 2018, όταν το “σούπερ όπλο” είχε προαναγγελθεί.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο πυραύλος μπορεί να οπλιστεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές και να ξεπεράσει 20 φορές την ταχύτητα του ήχου. Στοχεύει σαν μετεωρίτης, σαν βολίδα”, είπε και αποκάλυψε ότι η Μόσχα άρχισε να αναπτύσσει το όπλο το 2003, αμέσως μετά τη διακοπή της συνθήκης πυραυλικής άμυνας από την Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για την επέκταση της συνθήκης STARTIII, που λήγει το 2021.

https://twitter.com/com_military/status/1210811827732353024?s=20

Στην τελευταία δοκιμή πριν από ένα χρόνο, ο Avangard ταξίδεψε περίπου 6.000 χιλιόμετρα από τη στρατιωτική αεροπορική βάση του Dombarovsky νότια από τα Ουράλια ως την περιοχή δοκιμών Kura στη Ρωσική Άπω Ανατολή.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρένα Δημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version