Έμμεση παραδοχή Κρεμλίνου για την παρουσία στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία

“Η μετακίνηση των ρωσικών στρατευμάτων σε ολόκληρη τη χώρα δεν πρέπει να αφορά άλλα κράτη, καθώς αυτή δεν τους απειλεί”.  Αυτό απάντησε πριν λίγο ο Ντμίτρι Πεσκόφ σχετικά με την αναφορά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες αναφέρθηκαν σε στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

Αναλυτικά ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε πως “η Ρωσική Ομοσπονδία μεταφέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο έδαφος της όπως και όπου θέλει. Αυτό δεν πρέπει να αφορά κανέναν καθώς και αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν”, ενώ συμπλήρωσε πως “η Μόσχα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της”.

Αναφορικά με δημοσιεύματα για τη συμμετοχή Ρώσων στρατιωτών στις συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία, τα διέψευσε, υποστηρίζοντας πως: “τα ρωσικά στρατεύματα δεν συμμετείχαν ποτέ και δεν συμμετέχουν σε ένοπλες συγκρούσεις στο έδαφος της Ουκρανίας”. Τέλος μιλώντας για την ανησυχητική κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, επισήμανε πως: “τόσο εμείς, όσο οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και όλα τα κράτη του κόσμου δεν θα θέλαμε την επανάληψη του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα των προκλητικών ενεργειών από τον στρατό της Ουκρανίας”.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος