Εκρηκτική η αύξηση των κρουσμάτων Covid – Επανεμβολιασμός σε όλους τους Μοσχοβίτες

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία και κυρίως στη Μόσχα, όπου διανύει τις δυσκολότερες στιγμές από την αρχή της πανδημίας, επιβεβαιώνεται και με αριθμούς.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο της Μόσχας για θέματα Κοινωνικής Ανάπτυξης, Αναστασία Ρακόβα, «τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, παρατηρήθηκε εκρηκτική αύξηση της συχνότητας εμφάνισης κορονoϊού.

Ο αριθμός των νεοδιαγνωσθέντων περιπτώσεων στην πρωτεύουσα έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 100% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου». Το 90% των περιπτώσεων έχουν προσβληθεί από το ινδικό στέλεχος, ενώ το 70% των νέων κρουσμάτων ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του. Τα στοιχεία δείχνουν πως σχεδόν οι μισοί Μοσχοβίτες έχουν αντισώματα στο στέλεχος της “Γουχάν” ενώ ένα 25% στο ινδικό στέλεχος.

Επανεμβολιασμός

Η αντιδήμαρχος Μόσχας κάλεσε όσους πολίτες εμβολιάστηκαν έξι μήνες ή νόσησαν έξι μήνες να προχωρήσουν σε άμεσο επανεμβολιασμό, ενώ υποσχέθηκε πως γίνονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα από την έλλειψη εμβολίων. Παράλληλα δεν απέκλεισε ένα ολικό locdown, μια λύση η οποία θα αποτελέσει την έσχατη.

Πως φτάσαμε εδώ

Οι αιτίες για τη δραματική κατάσταση που βιώνει η ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την Αναστασία Ρακόβα, είναι η απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν και η μη τήρηση μέτρων προστασίας από τους πολίτες (μάσκες, αποστάσεις).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος