Διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων Covid στην Αυστραλία

ανταπόκριση από την Αυστραλία για την ΕΡΤ: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Αρκετές χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID 19 που αναμένεται να αρχίσει την Δευτέρα.

Οι διαδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από την οργάνωση “Αυστραλία εναντίον της Ατζέντας”, ήταν κυρίως ειρηνικές, ωστόσο η αστυνομία πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις στη Μελβούρνη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων και αντίσταση κατά της αρχής.
Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί “καθημερινούς Αυστραλούς που καταπιέζονται, συλλαμβάνονται και κατηγορούνται από μια τυραννική αυστραλιανή κυβέρνηση”.

Εν τω μεταξύ, στο Μπρίσμπεϊν, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους Βοτανικούς Κήπους, εναντίον των «αναγκαστικών εμβολιασμών COVID-19. Οι διαδηλωτές έφεραν πλακάτ που έγραφαν «το σώμα μου, η επιλογή μου» και «δεν χρειαζόμαστε κανένα εμβολιασμό, δεν χρειαζόμαστε έλεγχο του πλήθους». Παραφράζοντας τους στίχους από το τραγούδι the Wall των Pink Floyd:

“We don’t need no vaccination, we don’t need no crowd control”.

Το σχέδιο της Αυστραλίας είναι ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο. Τα εμβόλια θα είναι δωρεάν, αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικά. Μέχρι στιγμής η Αυστραλία έχει εγκρίνει τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca, που κατασκευάζεται στην Μελβούρνη και αναμένεται να λάβει η πλειοψηφία του πληθυσμού.

Ωστόσο μια πρόσφατη έρευνα, από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας σε 4000 άτομα, διαπίστωσε ότι 27% των Αυστραλών δεν ξέρει αν θέλει να κάνει το εμβόλιο και 9% είπαν κατηγορηματικά πως δεν θα το κάνουν. Το 48% δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο μόλις είναι διαθέσιμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος