Χωρίς τα δύο από τα τέσσερα εμβόλια έμεινε η Μόσχα

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα έχει προστεθεί στις δραματικές στιγμές που βιώνει η Μόσχα εξαιτίας του τρίτου και σφοδρότερου κύματος κορονοϊού που βιώνει τις τελευταίες δυο βδομάδες.

Την στιγμή που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πειστούν οι Μοσχοβίτες για να εμβολιαστούν και κάποιοι εξ αυτών να επανεμβολιαστούν, πριν λίγο έγινε γνωστό πως ένα ακόμα εμβόλιο εξαντλήθηκε.

Συγκεκριμένα εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του εμβολίου “EpiVacCorona”. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δημάρχου της Μόσχας: “Η εγγραφή για εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει ανασταλεί. Το υπουργείο Υγείας της αναμένεται να προσφέρει την επόμενη παρτίδα αυτού του εμβολίου”.

Νωρίτερα, είχε προκύψει παρόμοιο πρόβλημα με ένα ακόμα ρωσικό εμβόλιο, το Kovivak. Τα αποθέματα του εξαντλήθηκαν στις 22 Ιουνίου. Τρεις μέρες αργότερα, στις 25 Ιουνίου έφτασαν νέες παρτίδες του συγκεκριμένου εμβολίου, ωστόσο σε μόλις τρεις μέρες εξαντλήθηκαν εκ νέου.

Με τον εμβολιασμό στη ρωσική πρωτεύουσα να έχει καταστεί υποχρεωτικός για την πλειονότητα των πολιτών, η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει πως την συγκεκριμένη στιγμή οι υγειονομικές αρχές της Μόσχας έχουν στη διάθεση τους δυο εμβόλια, τόσο για τον εμβολιασμό, όσο και για τον επανεμβολιασμό των πολιτών.

Πρόκειται για το Sputnik-V και το Sputnik Light.

Ανταπόκριση από Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος