CDC: Οι πλήρως εμβολιασμένοι δάσκαλοι και μαθητές δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες στα σχολεία

Τα CDC επικαιροποίησαν τη σύστασή τους για τα σχολεία την Παρασκευή, λέγοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι καθηγητές και μαθητές δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες μέσα στα σχολικά κτήρια. Η νέα οδηγία έρχεται σχεδόν δυο μήνες μετά την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές υγείας των ΗΠΑ της χρήσης του εμβολίου των Pfizer – BioNTech σε παιδιά 12-15 ετών.

Σύμφωνα με το CNBC, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ επισημαίνουν ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους ειδικά όταν δεν μπορούν να τηρηθούν κοινωνικές αποστάσεις.

Επίσης, τα CDC συνεχίζουν να συνιστούν για τους μαθητές απόσταση 3 πόδια μέσα στις τάξεις, σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας από εκείνους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Όταν δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί τουλάχιστον η συγκεκριμένη απόσταση είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξουν άλλες πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αναφέρεται.

Η οδηγία δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Το θέμα των αποφάσεων για τους κανόνες σχετικά με τη χρήση της μάσκας επαφίεται στις πολιτείες και τις τοπικές εκπαιδευτικές διευθύνσεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα CDC είπαν ότι ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων, οι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να αποφασίσουν αν όλοι ανεξαιρέτως θα φορούν μάσκα όπως για παράδειγμα αν διαπιστωθεί κάποια τοπική συρροή κρουσμάτων ή αν δυσκολεύονται να εφαρμόσουν οδηγίες που δεν είναι ομοιόμορφες για όλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος