Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν προελαύνουν ξανά – Εκτελούν 22 στρατιώτες (video)

Το Αφγανιστάν είναι πλέον στα πρόθυρα νέας ανθρωπιστικής κρίσης. Βίντεο – φρίκη δείχνει τα άψυχα σώματα στρατιωτών να κείτονται μετά από σκληρή μάχη για την κατοχή της πόλης από μαχητές των Ταλιμπάν.

Oι Αφγανοί κομάντο βγαίνουν έξω με τα χέρια ψηλά. Οι Ταλιμπάν τους φωνάζουν: “Παραδοθείτε, παραδοθείτε!” Πριν προλάβουν, τους εκτελούν. Οι κανόνες του πολέμου δεν ισχύουν σε αυτόν τον πόλεμο, σχολιάζει το CNN.

Δεκάδες στρατιώτες πέφτουν νεκροί, 22 σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, αν και οι Ταλιμπάν αρνούνται τους εκτέλεσαν.

Οι τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο που δεν έληξε ποτέ, θέλουν τους Ταλιμπάν να προελαύνουν και να ζητούν την παράδοση πόλεων, τη Γαλλία να ζητά από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα, τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για ανθρωπιστική κρίση και μια νέα απειλή των Ταλιμπάν προς την Τουρκία, που θέλει να αναλάβει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ.

«Αν Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ξανασκεφτούν την απόφασή τους και συνεχίσουν την κατάληψη της χώρας μας, το Ισλαμικό Εμιράτο θα στραφεί εναντίον τους», αναφέρουν οι Ταλιμπάν προς την Τουρκία.

Οι συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων για το θέμα του αεροδρομίου συνεχίζονται, με την Άγκυρα να επιμένει ότι τελικά θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Στο ζήτημα της αποχώρησής τους από το Αφγανιστάν επικεντρώθηκαν και οι συνομιλίες του Αμερικανού και του Βρετανού υπ.Αμυνας στην Ουάσιγκτον.

«Θα φύγουμε μαζί προς το τέλος Αυγούστου καθώς η αποφασιστική στήριξή μας φτάνει στο τέλος της», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε πονοκέφαλο και για τη Μόσχα, που όμως δηλώνει έτοιμη να παρέμβει αν χρειαστεί.

«Νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να γίνει όμηρος της αμερικανικής πολιτικής και να στρέψει πάνω του τα όπλα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στο Reuters.

Σε αυτό το πολεμικό κλίμα, συμβολική η τελετή παράδοσης της διοίκησης των λίγων Αμερικανών που θα απομείνουν, από τον στρατηγό Σκοτ Μίλερ, στον ναύαρχο ΜακΚένζι, ο οποίος θα εκτελεί τα καθήκοντά του από τη Φλόριντα.

Επιμέλεια: Ρένα Δημητρίου

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος