Κορονοϊός: “Ντόμινο” περιορισμών στα ευρωπαϊκά σύνορα

Η ανησυχία για τη διασπορά του κορoνοϊού φέρνει στο Ηνωμένο Βασίλειο νέους κανόνες καραντίνας για τις αφίξεις Βρετανών πολιτών από 22 χώρες, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Όσοι ταξιδιώτες έρχονται απο χώρες της Νότιας Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Πορτογαλίας θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών. Τα “μη αναγκαία” ταξίδια απαγορεύει το Βέλγιο, ενώ Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία ζητούν αρνητικά τεστ για να επιτραπεί η είσοδος στις χώρες. Στα ίδια μήκη κύματος με την Βρετανία κινούνται η Αυστρία και η Ολλανδία, που απαιτούν για τους ταξιδιώτες απο το εξωτερικό δεκαήμερη καραντίνα με την άφιξή τους. Τέλος, η Νορβηγία κλείνει τα σύνορα της σχεδόν σε όλους τους πολίτες που δεν διαμένουν εκεί, έτσι ώστε να αποτρέψει τη διασπορά των νέων, πιο μολυσματικών στελεχών του κορονοιού.

Υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία στη Βρετανία

Οι Βρετανοί που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από 22 «χώρες της κόκκινης λίστας» όπου έχουν εντοπιστεί οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, θα αντιμετωπίζουν αυστηρούς κανόνες απομόνωσης, με τους επιβάτες να αναγκάζονται να πληρώσουν περίπου 1.500 λίρες για μια διαμονή δέκα ημερών σε ένα ξενοδοχείο.

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα θα συναντώνται στο αεροδρόμιο από ειδικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα τους συνοδεύουν απευθείας σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, όπως ξενοδοχεία όπου θα πρέπει να παραμείνουν για δέκα ημέρες.

«Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας εργάζεται για να δημιουργήσει αυτές τις εγκαταστάσεις το συντομότερο δυνατό”, είπε ο Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Από την κόκκινη λίστα εξαιρούνται προορισμοί διακοπών όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα ωστόσο το μέτρο θα είναι σε διαρκή ανανέωση εάν χρειαστεί στο μέλλον.

Επιπλέον στη Βρετανία, το άνοιγμα των σχολείων μετατίθεται για τις 8 Μαρτίου και όχι για τις 22 Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος