ertnews.gr

Κλειδώθηκε έξω ο πρέσβης της Μιανμάρ στο Λονδίνο: “Κατάληψη” της πρεσβείας από τους πραξικοπηματίες

08/04 14:43
Κλειδώθηκε έξω ο πρέσβης της Μιανμάρ στο Λονδίνο: “Κατάληψη” της πρεσβείας από τους πραξικοπηματίες

“Είναι ένα είδος πραξικοπήματος στο κέντρο του Λονδίνo, μπορείτε να δείτε ότι έχουν καταλάβει το κτήριο”, δήλωσε ο πρεσβευτής της Μιανμάρ στο Λονδίνο, Κιάου Ζουάρ Μιν, ο οποίος κλειδώθηκε έξω από την πρεσβεία της χώρας του από εκπροσώπους του στρατού της χώρας του.

Η βρετανική διπλωματία που ήδη έχει καταδικάσει το πραξικόπημα, χαιρέτισε “το θάρρος” του Βιρμανού πρεσβευτή και επανέλαβε την έκκληση να τερματιστεί “η επονείδιστη βία” στη Μιανμάρ και να “αποκατασταθεί γρήγορα η δημοκρατία” .

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραμπ καταδίκασε τις «ενέργειες εκφοβισμού», αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο αποδέχθηκε την αλλαγή.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, η εργασία του πρεσβευτή λήγει επίσημα μόλις ενημερωθεί η χώρα υποδοχής και tο Λονδίνο έλαβε την κοινοποίηση ότι “πρέπει να αποδεχτεί την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση της Μιανμάρ”.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας Τσιτ Γουίν ανέλαβε ως επιτετραμμένος από τις 7 Απριλίου ενώ ο Κιάου Ζουάρ Μιν που έχει καταδικάσει το πραξικόπημα, ανακλήθηκε στις 9 Μαρτίου, αναφέρει η επιστολή.

Περίπου 600 άτομα – συμπεριλαμβανομένων δεκάδων παιδιών – έχουν σκοτωθεί, καθώς οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας απαιτούν την επιστροφή στην εξουσία της εκλεγμένης Aung San Suu Kyi και του κόμματος της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία (NLD).

Η Μιανμάρ, επίσης γνωστή ως Βιρμανία, έγινε ανεξάρτητη από τη Βρετανία το 1948. Για μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιστορίας της ήταν υπό στρατιωτική κυριαρχία.

Πηγή:BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version