Κίνα – Πλημμύρες: Εγκλωβισμένοι και στο μετρό – Βροχή ενός έτους έπεσε σε 3 ημέρες

Σε 16 ανέρχονται σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε βαγόνια του μετρό όπου το νερό έφτανε «μέχρι και τον λαιμό των επιβατών», ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων στις αχανείς εκτάσεις που πλημμύρισαν στην κεντρική Κίνα.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua, οι εγκλωβισμένοι στο μετρό απήυθυναν εκκλήσεις για βοήθεια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας έγραψε στον ιστότοπο Weibo ότι διασώστες άνοιξαν τη σκεπή του βαγονιού προκειμένου να σώσουν τους επιβάτες. Άλλες εικόνες δείχνουν έναν επιβάτη να κάθεται στην οροφή βαγονιού, το οποίο είναι μισοβυθισμένο.

Οχήματα επιπλέουν σε γειτονιές που καλύφθηκαν με νερό βάθους τουλάχιστον ενός μέτρου. Περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι έχουν μεταφερεθεί σε καταφύγια.

Ακριβώς βόρεια του Zhengzhou, ο περίφημος ναός Shaolin επλήγη επίσης.

«Φράγματα έχουν σπάσει προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, θανάτους και ζημιές. Η κατάσταση λόγω των πλημμυρών είναι εξαιρετικά σοβαρή», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Ο στρατός έχει στείλει ενισχύσεις στην πόλη Τσεντσόου όπου σε διάστημα τριών ημερών έχει πέσει βροχή που συνήθως καταγράφεται μέσα σε ένα χρόνο.

Μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον 200.000 κάτοικοι της πόλης αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του.

Το φράγμα Γιχετάν «μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο στρατός.

Η Τσεντσόου όπως και η Λουογιάνγκ βρίσκονται κοντά στον Κίτρινο ποταμό, από την υπερχείλιση του οποίου έχουν σημειωθεί οι φονικότερες πλημμύρες στην ιστορία της Κίνας. Το 1998 στις περιοχές που διατρέχει ο ποταμός Γιανγκτσέ πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος