ertnews.gr

Κίνα: Οι έρευνες διάσωσης τερματίστηκαν στο οκταώροφο κτίριο που κατάρρευσε-Στους 53 έχουν αυξηθεί τα θύματα

06/05 07:50
Κίνα: Οι έρευνες διάσωσης τερματίστηκαν στο οκταώροφο κτίριο που κατάρρευσε-Στους 53 έχουν αυξηθεί τα θύματα

(AP Photo/Andy Wong)

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης ακινήτου στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε στους 53 νεκρούς και η ανάσυρση πτωμάτων απο τα χαλάσματα συνεχίζεται ενώ οι έρευνες διάσωσης τερματίστηκαν με μόλις δέκα ανθρώπους να έχουν βρεθεί ζωντανοί απο τα συνεργεία.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων συμμετείχαν τις τελευταίες ημέρες στην επιχείρηση εντοπισμού δεκάδων αγνοουμένων. Μέχρι πριν λίγες ώρες οι αρχές έκαναν λόγο για 26 νεκρούς.

Το οκταώροφο κτίριο, όπου στεγάζονταν ξενοδοχείο, διαμερίσματα και κινηματογράφος, κατέρρευσε την 29η Απριλίου στη συνοικία Ουανγκτσένγκ της πόλης Τσανγκσά, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουνάν (κεντρικά), από ακόμη απροσδιόριστη αιτία.

Ένδεκα άνθρωποι, ανάμεσα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και τα μέλη ομάδων επιθεωρητών της πολεοδομίας, συνελήφθησαν μετά την κατάρρευση του ακινήτου, σύμφωνα με τις αρχές στην Τσανγκσά.

Οι καταστροφές του είδους είναι συχνές στην Κίνα, όπου οι έλεγχοι σε ακίνητα φέρνουν στο φως σε πολλές περιπτώσεις παραβιάσεις των πολεοδομικών κανονισμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Xinhua

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version