Κατάρρευση κτηρίου στη Φλόριντα: Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, 151 οι αγνοούμενοι

Δέκα νεκροί είναι ο νεώτερος απολογισμός από την κατάρρευση κτηρίου κοντά στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα την περασμένη Πέμπτη. Οι αγνοούμενοι είναι 151, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντάντε, Ντανιέλα Λεβίν Κάβα.

«Σήμερα το πρωί, βρήκαμε μία ακόμη σορό. Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον στους 10» νεκρούς, δήλωσε η Ντανιέλα Λεβίν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία έκανε λόγο για 151 αγνοούμενους.

Δεν έχουν ακόμα διαπιστωθεί τα αίτια της κατάρρευσης του μισού 12ώροφου κτηρίου με τα 156 διαμερίσματα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενώ οι ένοικοι κοιμούνταν.

Ένα μήνα αφότου έκθεση μηχανικού προειδοποιούσε το 2018 για «μείζονα δομική ζημιά» που απαιτούσε άμεση επισκευή, αξιωματούχος του δήμου του Σέρφσαϊντ της Φλόριντα διαβεβαίωσε τους ενοίκους του συγκροτήματος κατοικιών Champlain Towers South ότι το κτήριό τους είναι ασφαλές, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Επιθεώρηση που είχε γίνει το 2018 είχε διαπιστώσει μείζονα δομική φθορά στο χώρο στάθμευσης κάτω από αυτό το ηλικίας 40 ετών κτήριο, σύμφωνα με έκθεση μηχανικού.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος