ertnews.gr

Κατά των αμβλώσεων η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola

19/01 14:36
Κατά των αμβλώσεων η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola

AP

Η ευρωβουλευτής  από τη Μάλτα, Roberta Metsola, από την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η νέα πρόεδρος έχει μια σταθερή στάση υπέρ της ζωής και δρα υπερασπίζοντας τη σύλληψη της ζωής.
Η νέα πρόεδρος έλαβε 458 ψήφους, με την απαιτούμενη πλειοψηφία 309 ψήφων. Ως επικεφαλής του ΕΚ, η Μετσόλα θα αντικαταστήσει τον Ιταλό σοσιαλιστή Ντέιβιντ Σασόλι, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 65 ετών.
Σύμφωνα με σχολιαστές, η Μετσόλα επιλέχθηκε επειδή είναι γυναίκα και κατάγεται από τη μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αριστεροί ευρωβουλευτές την κατηγόρησαν ότι ψήφισε σταθερά -όπως και οι περισσότεροι Μαλτέζοι βουλευτές- κατά ψηφισμάτων που προωθούν τις αμβλώσεις. Υπήρξαν επίσης φωνές που υποδηλώνουν ότι η Μέτσολα θέλει να περιορίσει τα δικαιώματα των γυναικών.Η Μετσόλα τόνισε, ωστόσο, ότι θα ακολουθήσει τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, ανεξαρτήτως προσωπικών πεποιθήσεων. Η νέα πρόεδρος του ΕΚ είναι παντρεμένη με τον Φινλανδό πολιτικό Ukko Metsola. Έχουν τέσσερα παιδιά.
Επιμέλεια – Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version